torsdag 28. mai 2009

Raviolisalat med asparges og valnøtter

En frisk, sommerlig salat med mye grønt, og dermed også masse fiber, folat og antioxidanter (ifølge Delicious). Egentlig skulle man bruke sukkererter, men det fant jeg ikke, så jeg erstattet dem med asparges og det ble veldig bra. Prøv deg frem med det du liker og finner i din butik.

Til to personer (og litt lunch dagen etter):

250 g frisk ravioli med spinat og ricotta
150 g asparges (vekt etter at den treete delene er brukket av)
150 g frosne eller friske erter
1 broccoli
2 vårløk
100 g salatblader
30 g hakkede, ristede valnøtter

2 ss extra virgin olivenolje
1 ss balsamicoeddik
Sukker
Salt og pepper

Kok pastaen etter anvisningen på pakken, hell vannet av og skyll under kaldt vann. Hell over i en serveringsskål. Skjær aspargesen i mindre biter og broccolien i små buketter. Kok broccolien i et minutt i lettsaltet vann og tilsett deretter erter og asparges og kok videre i ca. to minutter, eller til grønnsakene er såvidt møre. Hell av vannet og skyll under kaldt vann. La vannet dryppe av og hell så grønnsakene i skålen sammen med pastaen. Skjær vårløkene i tynne skiver, skyll salaten og hell det i skålen sammen med valnøttene. Bland sammen olje, eddik, sukker, salt og pepper til en dressing og fordel over salaten. Rør grundig og server, evt. med litt brød.

2 kommentarer:

  1. Hei
    Denne salaten skal jeg forsøke meg på:)
    Fin blog du har.
    SoulPrincess

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar. Salaten er veldig god og kan bare anbefales...

    SvarSlett